EsseEsse9 / EsseEsse9+

DE ELEKTRISCHE ITALIAANSE CLASSICS

De Eva EsseEsse9 classic ontleent zijn naam aan de tegenwoordige benaming van Via Emilia, de SS (Strada Statale) 9. Deze oude Romeinse weg, die in het jaar 187 v.C. werd aangelegd door de Romeinse consul Marcus Aemilius Lepidus, loopt dwars door het centrum van Modena, de stad waar het hart en de ziel van de Italiaanse sportwagenbouw liggen en waar ook Energica zijn thuisbasis heeft. Een betere naam voor deze elektrische motorfiets die met zijn innovatieve techniek en klassieke stijl op typisch Italiaanse wijze heden en verleden verenigt, is dan ook nauwelijks denkbaar.

De Eva EsseEsse9 heeft echter meer te bieden dan de uiterlijke schoonheid van een classic bike alleen: zijn imposante koppel staat garant voor een sensationele acceleratie, die slechts in toom kan worden gehouden dankzij zijn hoogwaardige techniek. Zo is hij standaard uitgerust met een Marzocchi-voorvork en een Brembo-remsysteem dat wordt ondersteund door Energica’s eABS-motorrem, een uitschakelbaar Bosch ABS en instelbare tractiecontrole. De aansturing van al deze systemen vindt centraal plaats door de in eigen huis ontwikkelde Vehicle Control Unit (VCU), die ook de aandrijving en het energieverbruik regelt.

Zoals alle Energica-modellen is de Eva EsseEsse9 uitgerust met een snellaadsysteem, waardoor hij tot 82% sneller kan worden opgeladen dan andere elektrische motorfietsen. In de Eva EsseEsse9+-uitvoering onderscheidt hij zich bovendien door een rijbereik van maar liefst 400 kilometer in de stad, 180 kilometer op de snelweg en 230 kilometer bij gecombineerd gebruik, meer dan welke andere elektrische classic dan ook.

Snel, krachtig en temperamentvol. Maar ook verfijnd, handelbaar en een lust voor het oog: een elektrische classic in Italiaanse stijl.

Configureer de SS9 en SS9+ hier.

opgelet: de vermelde prijzen op de configurator zijn exclusief BTW.

Beschikbaar in de volgende kleuren

keuze zwarte of blauwe koplamp